I snöyra på Jallavallen tog Assyriska FF idag emot Östers IF, ett lag med flera SM-guld och en seger i Svenska cupen på sin meritlista. Även om gästerna, precis som AFF, kämpade väl så var deras målvakt chanslös när en rödvit-supervärvning tryckte till med vristen.

Den första halvleken kom i mångt och mycket att spegla hela matchen och inte vara alltför långt från en väderprognos; snökaos, kraftig vind och växlande anfall åt båda hållen. På läktaren var det som brukligt totaldominans av assyriskaklacken som tillsammans med 1500 andra i publiken hejade fram hemmalaget. 

Målchanser var det inte ont om och det finns lite att fila på när det gäller avsluten för det rödvita gänget. Mot mitten av andra halvlek ryker exempelvis ett par rejäla lägen som kanske borde ha suttit. Ett glädjeämne var dock att de gånger Magnus Bahne sattes på prov så visade han sig vara värdig uppgiften att vakta det assyriska målet.  

Assyriskas supervärvning Ceyhun Eris, den landslagsmeriterade turkiske spelaren, är en karaktär på planen. Han joggar fram men är ändå giftig som få. När Mattias Genc bröstar ner en lyftning från kapten Marklund och serverar den framför Eris utanför straffområdet så trycker han till med vristen och bollen åker rätt upp i krysset bakom en chanslös målvakt i Östers mål. 

AFF har sen inga problem att hålla undan ledningen och till matchprotokollet för vi ytterliggare en välförtjänst vinst för AFF i jakten på en plats i Allsvenskan. Och Ceyhuns mål, det vågar jag redan nu hävda kommer bli ihågkommet som ett av säsongens vackraste.