Sedan den första januari 2010 så har den nya tränaren i Assyriska FF, Rikard Norling tillträtt posten. När AFF nu fortsätter att värva spelare till den kommande säsongen så väljer man att rekrytera från tränarens tidigare klubb AIK.

Mikael Thorstensson heter den senaste spelaren som ansluter sig till spelartruppen i AFF, mer bestämt lagets anfall. Närmast kommer han från AIK, en klubb han blev svensk mästare med 2009, året dessförinnan spelade han i Superettans Väsby United där han vann klubbens interna skytteliga. 

En skada under vårsäsongen 2009 kombinerat med en hård konkurrenssituation i laget gjorde att Thorstensson valde att se sig om efter en ny klubb. I sin kontakt med media så är han glad över flytten till AFF, något han beskriver som en personlig nystart. 

– Det känns jättebra att det är i hamn, Assyriska var mitt förstaval hela tiden, säger Thorstensson till Assyriska.se. Den nya anfallaren framhåller att han tilltalas av Assyriskas satsning mot Allsvenskan och ser fram emot att få spela inför den engagerade hemmapubliken. Kontraktet löper på två år och det kan konstateras att anfallet i AFF ser starkt ut inför säsongen 2010