Assyriska avverkade sin andra träningsmatch på några få dagar. Det blev andra raka matchen utan seger när div 2 laget Vallentuna BK kom på besök. Även om Assyriska var det klart bättre laget, var det tydligt att många av spelarna hade svårt att tända till i den bitande kylan.

Det skall sägas direkt att motståndet inte var av högsta klass. Tyvärr verkade inte Assyriskaspelarna vara speciellt intresserade av att utnyttja det, framför allt under första halvleken. Ljusglimtarna i första halvan av matchen var Nahir Besaras rörlighet och förmåga att passa sig till bättre positioner och Gencs hundra procentiga inställning matchen igenom.

Roberth Johansson valde att byta nästan alla spelare i halvtid. Det var bara Oscar Berglund, Mattias Genc, Elias Merkes, Lamin Conateh och provspelande yttermittfältaren Diogo Andrade som fick spela matchen ut. Merkes spelade dock vänsterback i första halvleken och mittback i andra. Andrade fick prova både vänster och högerkanten.

Aziz Corr-Nyang bjöd på sedvanliga konstnummer och sagolika framspelningar, men dribblade även bort sig själv minst en gång för mycket eller slog bort enkla passningar. Andrade visade att han har fotboll i sig, men man måste troligen se honom mot hårdare motstånd för att få en mer rättvis bedömning.

Gästerna försökte bjuda upp till kamp, men orken räckte inte till. Bollinnehavet måste ha varit 95 procent mot 5 i Assyriskas favör. Det ”fantastiska” med övertaget är att lyckas med konststycket att inte göra mål. Corr-Nyang, Genc och Andi Toompuu missade alla fina lägen att spräcka nollan.

Corr-Nyang som spelade andra halvleken och var nära att, i fint samspel med unge Johan Bakirciouglu, få hål på Vallentuna. Överlag var det mycket bättre inställning av de spelare som hoppade in i andra akten. Mohammed Mbye och Andi Toompuu visade att de kan mer än att springa och stångas.

Eftersom motståndet ändå inte höll riktigt, ska jag vara försiktig med att ge beröm. Det är trots allt lite dåligt att inte vinna en match där man är överlägsen sina motståndare. Men om jag ändå ska peka ut några roliga saker måste jag säga att Mbye överraskar vidare. Han verkar orka springa i vilket väder som helst och dessutom vara hårdare än granit.

Det var också roligt att se de unga egna produkterna ta för sig än en gång. Genc, Besara och även Bakirciouglu visade upp bra spel. Dessutom var försvaret lite mer alerta än senast mot Vasalund, även om jag inte direkt väntade mig att se Filip Bergman spela högerback. Har jag inte nämnt någon som var med i matchen är det för att de spelat under sin egen nivå

Det är tänkt att alla spelare skall få chansen att visa upp sig, och att man då kommer att få spela i ovana positioner ibland. Sakta men säkert måste tränare Johansson ”skära ner” på dem som han tror mindre på, för att spela in ett slagkraftigt lag till premiären. Nästa steg dit är Västerås på lördag.

Det sista som hände i matchen var ändå ett friläge för gästerna som kunde ha resulterat i förlust trots stort övertag. Berglund räddade dock med en fotparad. Är det någon som känner igen sig från förra säsongen?

Laguppställning första halvleken: Oscar Berglund – Martin Lorentzon, Pierre Bengtsson, Lamin Conateh, Elias Merkes – Eddie Moussa, Dennis Östlundh, Nahir Besara, Diogo Andrade – Xhevdet Llumnica, Mattias Genc

Laguppställning andra halvleken: Oscar Berglund – Filip Bergman, Elias Merkes, Lamin Conateh, Fredrik Samuelsson – Diogo Andrade, Andi Toompuu, Mohammed Mbye, Aziz Corr-Nyang – Mattias Genc, Johan Bakirciouglu