Ännu en utvisning, men denna gång kunde Assyriska hålla undan och ta tre viktiga poäng i toppstriden. Marcos ”Dinho” Ferreira gjorde sitt tionde mål när Assyriska slog bottenlaget Jönköping Södra med 1-0.

I Superettans 22:a omgång tog Assyriska en mycket välbehövlig seger mot Jönköping Södra och kunde säkra lite mark i toppstriden. Det var en trög inledning, men sedan spelade Assyriska upp sig och kunde ta ledningen redan i första halvlek.

Målet kom från ett samarbete mellan Stefan Batan och Dinho. Batan kom loss i en av sina många ruscher på vänsterkanten och hittade Dinho i straffområdet. Dinho laddade för skott som räddades, men han fullföljde och tryckte in sin egen retur. Målet var brassens tionde fullträff för säsongen.

Det som på papperet skulle bli en enkel match, utvecklades till en tuff kämpainsats som ännu en gång blev dyrköpt. Till bortamatchen är fyra mittbackar inte tillgängliga för spel och hoppet ställs till långtidsskadade Fredrik Samuelsson. Filip Bergman och Elias Merkes är avstängda efter varsitt gula kort. Pierre Bengtsson gjorde en efterlängtad comeback och hade en lysande afton tills han blev tvungen att ta en utvisning när han hindrade ett friläge. Lamin Conateh är på landslagsuppdrag i Gambia.

FAKTA AFF – J. SÖDRA
Skott: 11 – 12
Skott på mål: 6 – 6
Hörnor: 4 – 5
Frisparkar: 17 – 9
Offside: 4 – 1
Gula kort: 2 – 2
Röda kort: 1 – 0