Regn och rusk till trots slöt många assyrier upp när Assyriska FF spelade bortamatch mot SFC. De fick se sitt lag kämpa på bra men ändå bli berövade på poäng efter en beklaglig insats från domarteamet.

Det sägs att den bästa domaren är den som inte märks av. Huvuddomaren i söndagens match, Mattias Nyman, valde att kliva fram i strålkastarljuset. Matchen var inte ens kvarten gammal när han tillsammans med assisterande domare bjuder hemmalaget på ett mål som var frukten av en uppenbar offside.

Peter Ijeh står klart bortom Assyriskas backlinje, får passning och tar skott. Bahne räddar läckert men returen från annan spelare sitter. Mijnst sagt beklagligt att SFC får behålla offside-målet vars psykologiska effekterna på planen inte bör underskattas.

I den stilen med märkliga domaringripanden och avsaknaden på ingripanden överhuvudtaget fortsatte det. AFF tvingades ofta att arbeta i uppförsbacke. Var det en AFF spelare som slets ner så var det överlag en låt-gå-attityd från domarna som gällde. Var det tvärtom en AFF-spelare som kommit åt en motståndare så hivades korten fram i rask takt. Dessutom verkade hemmalaget ha fått frikort att ta bollen med handen i eget straffområdet.

Spelet slutade dock inte efter det första målet. AFF kämpade sig tillbaka och med 37 spelade minuterar gungade Assyriskas Haris Laitinen hemmalagets ribba med ett stenhårt skott. Bara ögonblicket senare fixade X-man Llumnica kvitteringen, omgiven av tre motspelare. Innan halvlek hann dock motståndarna klämma in ett mål.

Knappt hade lagen klivit på för andra halvlek börjat förrän Haris Laitinen var framme igen. På hörna från Ceyhun Eris klippte han till bollen ordentligt med en drömträff. Målvakten var chanslös och återigen var matchen utjämnad.

Hemmalagets inhoppare Dinko höll sig sysselsatt med att gå runt på planen och tjafsa med Assyriskaspelare. Dessvärre fick han bortvänd och med tio minuter kvar att spela bollen på huvudet varpå den går i mål. Det resultatet, 3-2 till hemmalaget, stod sig sedan matchen ut och AFF får se sig snuvade på poäng.

Inte ens en delad poäng hade varit rättvis. AFF hade spelet och dominerade totalt under andra halvlek mot ett hemmalag som fallit tillbaka. Marginalerna är emellertid inte alltid på ens sida. Då spelar det ingen roll att Stefan Batan rushar sönder långsidan eller att Ceyhun Eris skickar passningar mellan hemmalagets mittfältare och backar som om dessa blott var koner.

Överlag så spelade AFF bra och rolig fotboll. Laget gjorde bra ifrån sig och det kan ingen ta ifrån dem. Det är dock mer än vad man kan säga om hemmalagets Robert Massis försök till skådespelarkarriär när han dök ner i det våta plastgräset både innan och utanför assyrisk straffområde.

Givetvis kan man tycka till om olika matchsituationer men det är ändå svårt att klandra de rödvita spelarna för denna förlust. De ville mer än vad marginalerna bjöd denna gång och så är det bara.

Det sägs ibland att regn är olyckliga änglars tårar som faller från himmelen. När domaren blåste av matchen stod regnet som spön i backen.