Det är tufft att vara Assyriska FF anno 2010. Klubben är hett villebråd i dagarna. Som en av seriens absoluta favoriter är de laget som alla andra vill slå, utan att någon än så länge lyckats på de fyra spelade omgångarna. Ändå drog många en lättnadens suck när laget fick med sig en pinne från gårdagens bortamatch på Domnarsvallen.

De nära två tusen personer som hade sökt sig till arenan fick se en första halvleken som resultatmässigt var så missvisande den kunde bli. Trots att det rödvita laget var klart bäst på planen kunde Brage gå till omklädningsrummet med en 2-0 ledning, till stor del tack vare en hemmamålvakt som presterade utöver det vanliga.
  
Ett glädjeämne är att Eddie Moussa är tillbaka på planen. Det var också han som stod bakom passningen från högerkanten när inhopparen Mattias Genc i början av andra halvlek kunde reducera. 

Gnistan tändes åter för AFF som jagade nya tabellpoäng. Brages Rasmus Östman drog sitt strå till stacken genom att på kort tid dra på sig två gula kort och säkrade på så sätt sitt respass hem från matchen i förtid då sex minuter återstod.

Ju mer matchen fortskred, desto mer uppenbart blev det vilket ständigt hot supervärvningen Ceyhun Eris var som tillsammans med övriga i laget ökade takten på det offensiv spelet. En vilja att aldrig ge upp utan istället kämpa in i det sista belönades i den 92:a matchminuten då den turkiske landslagsmannen Ceyhun Eris kunde sätta kvitteringsmålet till mångas lättnad. 

– Surt med en kvittering så sent, men matchresultatet var rättvist, sa Bragetränaren Lennart Andersson som också konstaterade att Assyriska hade laget i ett järngrepp långa stunder.

Som många andra imponerades Assyriskatränaren Rikard Norling över lagets förmåga att ta igen ett försprång. 

– Jag är jättestolt över laget som kunde resa sig trots 0-2 i paus och få en poäng. Sett till matchen som helhet hade vi kanske kunnat vinna men som det blev är jag helnöjd med 2-2, sa Norling till media.

Assyriska missade med gårdagens resultat chansen att gå upp i serieledning, fler sådana tillfällen lär dock komma.Härnäst vankas stockholmsderby på hemmaplan mot storlaget Hammarby.