Ett assyriskt par, som arbetade för den amerikanska ambassaden i Bagdad, har hittats döda efter att ha varit kidnappade sedan maj 2007. Detta meddelades av den amerikanska ambassaden i ett skriftligt uttalande.

Enligt den arabiska redaktionen på BBC:s hemsida har ett irakiskt par av assyriskt ursprung, som arbetade för den amerikanska ambassaden i Bagdad, påträffats döda. BBC skriver vidare att den amerikanska ambassadören, i ett skriftligt uttalande, meddelar: Det är med djup sorg och beklagan som två av våra medarbetare kidnappades i maj och mördades av extrema våldsmän.

Enligt en amerikansk källa i Irak heter det mördade paret, Hazim Hanna och Amal Maskouni. Paret identifierades efter kontroll av deras fingeravtryck. Den amerikanska ambassaden informerade, när paret försvann i maj, att Hanna försvann först och när hans fru letade efter honom försvann även hon spårlöst.

Den extrema gruppen, Iraks islamiska stat, som verkar under Al-qaida hade i ett uttalande, publicerat den 31 maj på sin hemsida, sagt sig ligga bakom mordet på det assyriska paret. I uttalandet skriver gruppen att paret mördades genom halshuggning.