Assyriska FF tog under söndagen emot gästande IFK Norrköping på Södertälje fotbollsarena. Trots dramatik i slutminuten i den assyriska målkassen så tog hemmalaget med sig trepoängaren inför över 3000 personer i publiken.

Ett illavarslande tecken redan innan matchstart var att blixtsnabbe AFF-anfallaren Eddie Moussa setts gå runt med kryckor i Södertälje dagarna innan matchen, men där en målgörare lämnar av tar en annan vid.

Lagkaptenen Göran Marklund, som numera även kan titulerar sig assisterande tränare, visade vägen och fixade en tvåmålsledning till AFF bakom ett segt IFK-försvar. Det ska sägas att Marklund även i övrigt, i sedvanlig ordning, bidrog stort till den rödvita segern.

Bortalaget ryckte upp sig ordentligt under den andra halvleken mot ett AFF som spelade på resultatet och med 20 minuter kvar att spela lyckas IFK göra ett reduceringsmål. Därefter startar en riktig klappjakt på ett kvitteringsmål. Och nära var man. 

Efter en räddning från målvakten Bahne i det assyriska målet får IFK-anfallaren Russell Mwafulirwa bollen och skjuter på ett till synes tomt mål. Från ingenstans dyker spelmotorn Stefan Batan upp, fångar bollen på mållinjen och räddar segern till AFF. Allt detta sker i den 94:e matchminuten inför en hemmapublik som fick uppleva både panik och segerglädje, i nämnd ordning, under en och samma minut.

– Vi är vansinnigt tacksamma att Stefan putade ut med magen där, sa en glad Rikard Norling efter matchen.

Den första trepoängaren är nu inhämtad av AFF och jakten på en plats i Allsvenskan är igång på allvar.