Inte nog med att kvällstidningarna består av medelmåttor som vill göra sig ett namn, till vilket pris som helst – så måste vi stå ut med alla bloggare som ser sig själva som samhällets nya nyhetsförmedlare.

Just nu pågår det en debatt om bloggare. Några menar att bloggandet är bra för demokratin eftersom alla får uttrycka sig. Andra menar att blogghysterin är ett hot mot den traditionella journalistiken. Många bloggare skriver mer ”journalistiskt” och istället för att läsa tidningar läser vi bloggar. 

När hela den här blogghysterin startade tyckte jag det var otroligt tragiskt. Varför ska jag vilja läsa en offentlig dagbok? Behovet av att synas blir bara större och större. Och när den där Blondinbella drar in tusentals kronor vill alla plötsligt blogga. Sedan får dessa bloggare stämpeln som ”proffstyckare” när de får vara med i diverse debattprogram.

Visst, det är bra för demokratin att alla får komma till tals, men är det verkligen rätt? Alla dessa medelmåttor som sakta tar över Sverige är som pesten. Inte nog med att kvällstidningarna består av medelmåttor som vill göra sig ett namn, till vilket pris som helst – så måste vi stå ut med alla bloggare som ser sig själva som samhällets nya nyhetsförmedlare.

Min lärare brukar säga att det är en intressant tid vi befinner oss i just nu. Det återstår att se hur bloggandet utvecklar sig. Jag tror dock att blogghysterin kommer att sakta tyna bort, men inte försvinna. Varför? Som historieböckerna visar är det alltid de mest genialiska och extraordinära människor man minns: Napoleon, Maradona, Einstein. Resten hamnar i bakgrunden.

Bloggandet har tagit skrivandet till en annan plattform, där allt inte är dåligt, men dagboksbloggandet är ingenting för mig. Måste vi verkligen synas till varje pris?

Hur som helst, bloggar eller inte, så kommer tidernas bästa tv-serie, Våra värsta år, alltid lugna mina nerver. För övrigt vill jag upplysa samtliga läsare att Dressmans tv-reklamer är otroligt bra.

Snart drar fotbollssäsongen igång och jag förväntar mig att Sveriges trendigaste supportergrupp, USG, ska sjunga AFF till allsvenskan.