Förra säsongen initierade Assyriska FF projektet ”Club 1974”, vilket kan beskrivas som ett riktat stödmedlemskap för de supportrar som vill ge Assyriska möjligheten att värva bra spelare. Resultatet blev ca 150 medlemmar som betalade 1974 kr vardera och med dessa pengar kunde Assyriska värva Mohammed Gouda. En spelare som annars hade legat utanför klubbens prisklass.

-Assyriska FF är en unik företeelse i Sverige på det sättet att vi har supportrar över hela landet och många vill hjälpa föreningen till ytterligare framgångar. Club 1974 är en möjlighet för våra supportrar, även utanför Södertälje i t ex Göteborg, Jönköping, Linköping och Norrköping, att hjälpa laget och vara delaktiga i framgången. Och konceptet passar lika bra för en privatperson som ett företag, säger Assyriskas marknadschef Robil Haidari som ansvarar för projektet.

Vad får man om man går med i Club 1974?
-Man får mycket. Man blir medlem och får ett fint diplom som bevis på sitt bidrag. Dessutom erhåller man exponering på vår välbesökta hemsida och en hel del annat smått och gott. Men det primära syftet är snarare att ge supportrarna möjligheten att vara delaktiga i Assyriskas framgång. Genom Club 1974 blir alla supportrar i praktiken våra sponsorer och bidrar därmed till att utveckla föreningen, säger Robil Haidari.

Vad gör ni med pengarna?
-Varje krona går oavkortat till att värva bra spelare. Den ordinarie verksamheten täcker vi in med de intäkter vi får in från våra officiella sponsorer. Men Assyriska FF har ingen stor budget och därför har vi inte råd att göra några spektakulära värvningar i likhet med Helsingborg och Elfsborg. Genom Club 1974 får vi ett extra tillskott så att vi kan värva spelare som annars ligger utanför vår prisklass, en fansens lirare helt enkelt, förklarar Robil Haidari.

Hur har det gått hittills?
-Förra året hade vi drygt 150 medlemmar och deras bidrag gav oss möjligheten att värva en spelare som vi annars aldrig vågat titta på eftersom han helt enkelt var för dyr. I år skickade vi ut inbetalningarna till befintliga medlemmar i december och hittills har drygt 50 personer betalat. Vi hoppas att alla 150 befintliga medlemmar blir kvar, men ambitionen är samtidigt att söka nya medlemmar och målet är 500 medlemmar i år. Detta skulle vara ett fantastiskt tillskott till vår verksamhet och med lite hjälp och stöd från våra lokala föreningar och supportrar över hela landet borde vi fixa det, analyserar marknadschefen Robil Haidari.

Slutligen, var finns det bästa stödet utanför Södertälje?
-Det ska bli riktigt kul att se vilken stad som genererar flest medlemmar i år om man bortser från Södertälje. Förra året lyckades lilla Örebro knäppa storstäder som Göteborg och Norrköping på näsan genom att värva flest medlemmar. En stor eloge till våra supportrar i Örebro för deras engagemang och bidrag. En imponerade bedrift med tanke på att det bor så få supportrar i just Örebro. I år hoppas jag att metropolerna Göteborg, Jönköping, Linköping och Norrköping antar utmaningen. Eventuellt skulle man kanske kunna ordna en rolig aktivitet tillsammans med spelarna i den stad som värvar flest medlemmar, avslutar Robil Haidari.


Bli medlem i Club 1974 du också:
1. Betala in 1974 kr på Bankgiro 5759-5548
2. Skicka ett mail med ditt namn, adress, personnummer samt mobil och e-post till info@assyria.se eller ring kansliet tel 08-550 670 18 och ge oss dina uppgifter direkt.

Detta får du:
– Medlemskap i Assyriska FF under 2007 (värde 300 kr)
– Exponering av ditt namn/företag på Assyriskas hemsida www.assyria.se
– Ett exklusivt diplom som bevis på ditt bidrag.
– 2 biljetter till valfri match i div 1 Norra säsongen 2007 (gäller dock ej derbymatcher).

Med gemensamma krafter mot eliten!