Senast satte en skada stopp för en värvning. Idag var Emil Nilsson tillbaka i Södertälje för en tredje provträningssejour i Assyriska, som visar ett seriöst intresse för Nilsson. ”Emil är en duktig fotbollspelare som många klubbar har ögonen på”, säger Aydin Aho, klubbchef för Assyriska.

I vintras var Emil Nilsson och provtränade för Assyriska under två olika omgångar. Men en övergång från skånska Hässleholm stoppades då på grund av en knäskada. Men tydligen har Peter Lenell och Assyriska fattat tycke för den offensive mittfältaren och Nilsson är alltså återigen aktuell för Assyriska. Under dagens träning matchades han som vänsterytter.

Emil Nilsson har varit Hässleholms viktigaste spelare under det senaste året och är kontrakterad till och med säsongen 2008. Hans naturliga position är offensiv mittfältare, men kan tänka sig spela som yttermittfältare. På höger- eller vänsterkanten spelar en mindre roll.

Assyriska är intresserade av Nilssons tjänster och Nilsson själv vill komma till Assyriska. Hur nära är övergången då?

– Om klubbarna kommer överens spelar jag för Assyriska redan efter sommaruppehållet, säger en förhoppningsfull Emil Nilsson, direkt efter fredagens träning.