Minst tre assyrier har bekräftats döda efter raketattacker mot ett bostadsområde i Aleppo. Totalt dog 20 människor i attackerna.

Raketerna mot det i huvudsak kristna bostadsområdet Sulaymania i Aleppo började under fredag kväll 10 april och fortsatte till lördag morgon. Men redan under onsdagen samma vecka hade två kyrkor i Aleppo träffats av raketer.

Totalt är tjugo människor bekräftade döda i Sulaymania distriktet som har en betydande andel rom-kristna men även armenier och assyrier. Elva av de döda är identifierade. Tre är bekräftade assyrier. Jamil Diarbarkerli, ansvarig för Assyrian Monitor for Human Rights och sedan en kort tid bosatt i Sverige, har bekräftat att hans faster och henns dotter är bland de döda.

– De bodde på andra våningen i ett femvåningshus. Alla tre våningar ovanför dem rasade av raketen och de dog. Min farbror drogs levande ur rasmassorna men han är svårt skadad, berättar han i en intervju med Assyria TV.

I en annan stadsdel träffade en raket ett äldreboende för kristna och dödade en av de anställda.

Aleppo är uppdelat mellan flera olika små beväpnade grupper som utfärdat kommunikéer i vilka de förklarar att de inte ligger bakom attacken. Islamiska staten finns inte i närheten av Aleppo. Den enda kapabla islamistiska gruppen i närheten är Al-nusra men de finns främst i byarna utanför staden. Därför menar nu flera bedömare att det mest troliga är att regimen ligger bakom attacken. Det är dock svårt att med säkerhet peka ut någon grupp.