George Faraj, mer känd som Holo Malke gör ett specialuppträdande under lördagens Akitu-firande i Assyriska föreningen i Södertälje.

Genom sina filmer, låttexter och uppträdanden har George Faraj kommit att bli en älskad figur bland assyrier världen över. Till sommaren blir han aktuell med en ny kommande film. 

Under lördagens Akitu-firande medverkar han med ett specialuppträdande som garanterat kommer att beröra och röra om.

Lördagens Akitu-firande i Assyriska föreningen i Södertälje börjar med lek och skoj för barnen som pågår mellan 12:00 till 18:00. Ansiktsmålning, hoppborg, popcornmaskin och andra roliga inslag finns för barnen.

Parallellt med barnens aktiviteter kommer en paneldiskussion anordnas för ungdomar av AUF  i lilla salen på plan ett där representanter för flera olika partiers ungdomsförbund har bjudits in. Moderator är Tomas Karlsson, ledarredaktör på Länstidningen. Debatten börjar 12:00 med en brunch och därefter diskussioner om skolan, integration, jämställdhet och utrikesfrågor som berör assyriska folket. Paneldiskussionen avslutas 14:30. 

Nyårsgalan börjar 15:00 och avslutas 18:00 med många intressanta inslag. Tal av partiledare, sång av Ilona Danho, Abboud Zazi, Habib Mousa, Zamaru (Ninsun Poli och Nabuchadnosar Poli), Ninib A. Lahdo och Orshina Shammas. Alla i publiken kan vinna fina priser, gratis fika och inträde för alla. Dessutom uppträdande av Georg Faraj, modevisning och dansuppträdande av assyrier från Ryssland. 

Dansfesten har insläpp 21:00 där sångarna Sargon Kanoun, Bashar Yohanon och Fadi Karat underhåller fram till småtimmarna. Vinsten från festen går till behövande assyrier i Syrien. Biljetter kostar 400 kr per person och förbokas via mejl till kansli@assyriskariksforbundet.se. Meze med varmrätt och dryck ingår och alkohol kommer att finnas till försäljning i baren.