Imorgon, fredagen den 5 november, kommer författaren och journalisten Gabriel Afram att föreläsa om sin senaste bok Ordspråk & Aforismer i Assyriska föreningen i Järfälla. Alla är välkomna att ta del av föreläsningen.

Gabriel Afram är ett känt namn inom den assyriska folkgruppen, inte minst som journalist i radioprogrammet Qolo i Sveriges Radio och författare av mastodontverket Svensk-Assyrisk ordbok. I den senaste boken Ordspråk & Aforismer samlar han ett brett fält av visdomsord från hela världen.

– Läsaren får en samlad bild av en tusenårig erfarenhet, färdig serverad på en bricka på detta sätt. Ordspråken är kulturbärare som berättar delvis om den nämnda nationen eller folkets utveckling, sa Gabriel Afram själv om boken när den lanserades.

Föreläsningen är ett samarbete mellan Assyriska föreningen i Järfälla och Assyriska UngdomsDistriktet i Stockholm (AUDS). Innan föreläsningen bjuds det på en enkel soppmiddag. Det kommer att finnas möjlighet att köpa boken på plats och få den signerad av författaren själv. Föreläsningen är öppen för allmänheten och alla är välkomna att delta hälsar man från arrangörernas sida.

Assyriska föreningen i Järfälla ligger på Engelbrektsvägen 45 i Jakobsberg.

PROGRAM
19:00 Soppmiddag
19:30 
Föreläsning om boken Ordspråk & Aforismer
20:15 
Fikapaus
20:30 Frågestund