Svante Lundgrens nyutgivna bok har sålt över förväntan och har nyligen fått distributionsstöd av kulturrådet, vilket innebär att boken kommer att distribueras till alla bibliotek i landet.

Boken ”Assyrierna – från Nineve till Södertälje” kom ut i februari i år och har blivit en riktig försäljningssuccé. Boken gavs ut av Tigris Press som är Assyriska Riksförbundets förlagsverksamhet. 

– Vi är väldigt nöjda med responsen, det är vår bäst säljande bok i år och den har rönt uppskattande omdömen av läsare, säger Mano Barmano styrelseledamot i ARS.

Den första upplagan på femhundra exemplar blir snart slutsåld och en ny upplaga av boken kommer tryckas under året.

Ytterligare ett bevis på bokens värde kom nyligen från Kulturrådet som beviljade boken produktions och distributionsstöd. Det innebär bland annat att 287 exemplar  ska levereras till samtliga bibliotek i Sverige. Boken är en av 22 alster av totalt 67 ansökningar som fått stöd av Kulturrådet. 

Assyriska Riksförbundet har haft en framgångsrik förlagsverksamhet sedan åttiotalet med utgivning av ett flertal böcker. Fram till för några år sedan hade Förbundet även ett eget tryckeri. Förlagsverksamheten gick tidigare under namnet ”Ashurbanipals bokförlag” men är numera bytt till det internationellt gångbara ”Tigris Press”. 

Flera nya böcker står på tur att ges ut av Tigris Press. Inom kort kommer en bok på assyriska av Elias Shahin om den mytomspunna Yuhanon Dolabani.