Efter oräkneliga rykten, falska som sanna, är nu väntan äntligen över för Assyriska. Egyptiske landslagsspelaren Muhammed Gouda presenterades idag som Assyriskas största nyförvärv genom tiderna.

Många nyfikna blickar följde Gouda då han gjorde sin första träning för Assyriskas på söndag förmiddag. På efterföljande presskonferens blev det klart Gouda skrivit på för Assyriska till och med säsongen 2008. Gouda kommer från Ismaily, som spelar i högsta ligan i Egypten.

Utan att gå in på vad Gouda kostat föreningen gjorde klubbchefen Aydin Aho att Gouda utan tvekan är Assyriskas största förvärv genom tiderna. Gouda saknar matchtempo då han inte spelat en match sen maj. Han är tydligen ändå i tillräcklig bra form för att starta i morgondagens tuffa bortamatch mot Trelleborg, där han eventuellt kommer att spela som offensiv mittfältare precis bakom Haddad och Marklund.

– Jag är mycket nöjd med det jag hittills har sett av Muhammed och jag är säker på att han kommer att göra stor nytta för oss, konstaterade en nöjd Zvezdan Milosevic.

– Samtidigt får vi inte ha för stor press på Gouda, utan måste ha tålamod då vi vet att det kan ta tid för utländska spelar att acklimatisera sig, förklarade ordförande Ferit Varli.

Vi vet ännu inte vem som skall ta över kaptensbindeln efter Erland Hellström, det som dock är klart är att Muhammed Gouda spelar i Assyriskas tröja nummer 13 till och med 2008.