Assyriskas jakt på ersättare för Andreas Haddad och Aluspah Brewah har lett klubben ännu en gång till Örebro SK och Nedim Halilovic. Halilovic vill till Assyriska och Örebro vill bli av med en missnöjd spelare, vars kontrakt går ut till sommaren. En lätt affär kan man tro, men så är det inte.

Halilovic har enligt Örebros egna hemsida spelat tolv matcher för klubben, och på de matcherna gjort tio mål. För Assyriskas fans är han nog mest känd för att ha gjort två mål i sista omgången i Superettan för två år sedan och därmed tvingade klubben till kvalspel mot Bunkeflo. Hur det gick där har väl ingen glömt.

Halilovic kom till Örebro från kroatiska högstaligan efter sommaruppehållet 2006 och hjälpte Örebro upp i allsvenskan. De två målen mot just Assyriska i sista omgången var för övrigt helt avgörande för att hamna på direktkvalificering. I Allsvenskan året efter gick det inte lika bra. Halilovics säsong kantades av skador och han fick därefter inte mycket speltid, men noterades ändå för tre mål.

Under försäsongen 2008 har han hamnat på kant med klubben och deklarerat att han vill bort. Under gårdagen gick Halilovic till hård attack mot klubbens sätt att behandla honom. Han ifrågasätter hur någon kan säga att klubben räknar med honom när de inte låter honom spela och säger rakt ut att han vill till Assyriska. Detta enligt lokaltidningen Nerikes Allehanda.

Assyriska som visat intresse för Halilovic tidigare har nu lagt fler än ett bud på spelaren och  Assyriskas klubbchef, Aydin Aho, säger så här i dagens NA :

– För några dagar sedan återupptog vi förhandlingarna och nu pågår en dialog mellan klubbarna och det finns ett liggande bud. Vi ser gärna att Nedim kommer hit, men bollen ligger hos ÖSK. Och för dem handlar det väl inte bara om den ekonomiska aspekten utan också om den sportsliga, de har också ont om anfallare.

Aho fortsätter:
– Samtidigt handlar det om en väldigt missnöjd spelare, som inte är någon 19-åring utan en rutinerad anfallare som vill få speltid. Han är en målskytt, något vi saknar. Men vi slutförhandlar med flera spelare. Det vet ÖSK och Nedim om och tiden är viktig.

Att Assyriska väntar på besked från Örebro förnekas dock av Örebros sportchef, Lennart Sjögren. Sjögren menar att det enda kontakten klubbarna har haft är att Assyriskas ordförande, Sargon Debasso, har lagt ett bud som Örebro inte ansåg rimligt. Sjögren berättar vidare att klubben fortsätter att leta efter den forwardstyp som klubben behöver.

Hela historien säger mig att Assyriska vill ha Nedim Halilovic och att Örebro vill bli av med honom. Assyriska verkar inte beredda att öppna plånboken tillräckligt mycket, medan Örebro självklart vill ha så mycket som möjligt för en spelare med utgående kontrakt. Vad Halilovic vill ha har han själv berättat i media. Det återstår att se om den här soppan haft för många kockar.