Den turkiska staten fortsätter att särskilt registrera ickemuslimer och även sådana kristna som tvångskonverterade till islam under folkmordsåret 1915.

Ordföranden för Türk Tarih Kurumu (Den turkiska historiska institutionen), professorn Yusuf Halacoglu, uttalade undercett seminarium den 20 augusti 2007 i Kayseri att många kurdiska klaner härstammar från turkmener och att en del av dem som är alewiter ursprungligen ”tyvärr är armenier”. Dessa hade konverterat till islam för att ”slippa bli deporterade”1915. (Deportation innebar döden.)

Halacoglu påstod även att dessa tvångskonverterade i själva verket hade övergått till islam av förslagenhet och egentligen fortfarande är kristna. Han tillade att de ligger bakom terrorn i Turkiet och sade i samma sammanhang att de till och med försöker bygga kyrkor där de bor.

Det var ovannämnde professor Halacoglu som inbjöd den svenske historieprofessorn, David Gaunt, för att tillsammans undersöka de massgravar som upptäcktes 2006 i Mardin. När David Gaunt reste ned till Turkiet hade alla skelett redan förts bort från massgraven. Halacoglu påstod att det hade regnat och att skeletten därför hade spolats bort.

Senare under seminariet började Halacoglu vifta med en tjock bok och framförde hotfullt att alla dessa namn i boken är listan på de personer som har omvänts till islam. Han sade vidare att de vet vilka dessa är och var de finns. Han avslutade dock med att försäkra att ingen behöver vara orolig och att han inte har någon avsikt att publicera detta.

Den historiska institutionen är direkt knuten till och opererar på direktiv av statsministeriet. Barbariet fortsätter. Rasismen och nazismen sitter kvar i den turkiska regimens ådror.

Dessa listor användes redan 1942, när man införde särskilda straffskatter, varlik vergisi, mot alla ickemuslimer. Straffskatterna innebar bland annat att fast och annan egendom som innehades av ickemuslimer genom ett summariskt förfarande inom tre veckor i mycket stort antal övertogs av muslimer.

Listorna används flitigt än idag av militär, polis och underrättelsetjänst. De personer som ingår, har inte en chans att få ett offentligt yrke i Turkiet.

Det är nu dags att kräva en korrigering av det rasistiska Turkiet.