Under helgen fortsatte Assyriska FF visa sitt tydliga sitt sociala engagemang för hemstaden. Tillsammans med andra idrottsföreningar i Södertälje manifesterade fotrbollsklubben under parollen ”Idrotten gör skillnad”.

Flera idrottsklubbar, däribland Södertälje Sportklubb, Södertälje Basketboll Klubb och just Assyriska FF, gjorde på söndagen gemensam sak för att visa att man inte ställer upp på den svartmålning av hemstaden som ibland sker i media. 

– Syftet är att lyfta fram idrottens roll i Södertälje och skapa en positiv självbild i media genom att sätta fokus på det vi Södertäljebor faktiskt gör och kan känna stolthet över, skrev man i ett uttalande inför manifestationen. 

Efter uppsamling på friluftsmuséet Torekällberget bar det av mot Stortorget i centrala Södertälje. Det regniga vädret bidrog till att kanske inte så många hade slutit upp som arrangörerna hoppats på. För de som vågade trotsa vädrets makter väntade däremot underhållning och tal på Stortorget. Bland de som uppträdde fanns assyriern Renio Poli tillsammans med vapendragaren Björn Ödman.

– Var så säkra på att vi ses på en ny manifestation nästa år, hann konferenciern meddela innan han klev av scenen till tonerna av Queens klassiska We are the champions. 

Kanske allra mest beundransvärt med helgens manifestation är att Assyriska FF visat att klubben är beredda att ta ett socialt ansvar för sin hemstad och att sloganen ”Stå upp för Södertälje” inte var någon hastigt övergående trend.