Den andre assisterande tränaren för Assyriska FF, Kachir Eskander, fick en tuff uppgift när laget tog emot gästande storlaget Hammarby. I en jämnare match än vad resultatet avslöjar fick bortalaget med sig poängen från Södertälje fotbollsarena.

Huvudtränaren för AFF Rickard Norling skulle bli pappa och saknades av det skälet. Förhandssnacket inför matchen kom dock mest att handla om hur bajenfansen inte ville vara med och bidra till fotbollsfesten.

Väl på plats i arenan för AFF spelet under stora delar av matchen och har ett par goda målchanser, framförallt ett par kanonskott på distans. Trots att Nahir Besara vågar utmana och ta skott, att Ceyhun Eris ensam klarar av att snurra upp Hammarbys backlinje och att Stefan Batan springer långsida upp och ner på vänsterkanten ville bollen inte in i mål för det rödvita lagets del.

För matchens märkligaste insats står domarteamet med Johan Hemlin i spetsen. I den 63:e matchminuten rensar Hammarbys Isak Dahlin bollen ur eget straffområdet med armen. Uppenbart för alla är det, utom domarna, att AFF ska tilldelas en straffspark. 

Målen då? Tre till Hammarby. Lite kontringskaraktär på dem. Inte helt fula, kanske mest med tanke på det första, men heller inget  värt att lägga på minnet. 

Naturligtvis står och faller inte en match med ett felaktigt domslut men man ska ändå inte räkna bort de psykologiska effekterna av att få sådana emot sig då de kan vara matchpåverkande. Särsklit i ett läge där det är en självklarhet vad regelboken säger och inget av lagen ännu gjort mål. Så var ju fallet under gårdagens match. 

Även om hemmalagets backlinjen kunde snacka ihop sig aningen bättre så kan man samtidigt konstatera att samspelet hos topptrion Moussa-Marklund-Ceyhun sitter där det ska. Gänget såg ut att trivas något enormt ihop på planen och med tiden kommer det säkerligen också att visa sig i målstatistiken. 

Säsongen ser ut att bli väldigt omständig. Med så många topplag som aspirerar på de allsvenska platserna ser detta ut att kunna bli ett år i Superettan där alla kan slå alla. 

En förlust, särskilt när det är lite av ett derby, svider naturligtvis hårt. Samtidigt är det lite av fotbollens charm att glädje blandas med sorg. Man kan inte vinna alla matcher. För AFF och alla lagets fans gäller det nu att blicka framåt, och uppåt i tabellen.