Redaktionen fick tag på Roberth Johansson under de sista förberedelserna innan premiären och kände tränaren på pulsen. Tanken var att han skulle grillas lite, med glimten i ögat, men den före detta AIK-spelaren hoppade undan frågorna likt han hoppade över försvararnas ben en gång i tiden. En ödmjuk, men diplomatisk, Johansson verkar vara säker på en sak i alla fall. Assyriska besegrar IFK Norrköping i premiären.

Premiär snart, hur känns det?
Allt känns mycket bra och det skall bli kul att börja nu. Allt har gått enligt plan under försäsongen.

Har du din startelva mot IFK Norrköping klar i huvudet?
Absolut .

Vad blir det för spelsystem, och hur lyder spelidén?
Spelidén är hemlig, men självklart skall vi spela en utvecklande fotboll.

Många var förvånade över att se Martin Åslund plötsligt springa in på plan. Han gick från att vara skadad och inte ens vara med på lägret, till att bli förste inhoppare. Vad hände?
Martin har tränat hårt under en längre tid i form av löpträning. Att Martin inte var med på lägret är för att han skulle få bästa rehab hjälp och det kunde han få i Sverige. Tyvärr har vi skador på många forwards och det kändes som att Martin var det bästa alternativet i den matchen. Extra kul att han presterade så bra dessutom.

Grupperingar är adrig bra i en lagidrott, hur har du tänkt bryta dem?
Vi har en fantastisk stämning i truppen och inga grupperingar.

Kommer du att ”våga” bänka ”stjärnor”, om/när de inte presterar?
Självklart, jag är ute efter att vinna matcherna och de som jag bedömer har störst chans att vinna, skall spela.

Lagkapten Marklund har varit mycket skadad, och fick ett bakslag i veckan. Vad har han för status idag?
Tyvärr är han skadad med en efterhängsen meniskskada och kommer troligen inte att kunna spela något under våren. Meniskskadan hade han redan förra hösten.

Hur ska du få de mest rutinerade spelarna att känna den hunger och den vilja som behövs för att vinna?
Om man håller på med elitidrott 6 dagar i veckan så måste man ha hunger och vilja annars går det inte att träna så pass ofta som vi tränar. Dessutom är konkurrensen stenhård vilket gör att den som inte visar hunger blir utslagen.

Vem svarar du närmast inför?
Det är Eryo Rhawi

Kommer spelarna att inse hur viktig derbymatchen är i år?
Absolut.

Hur involverad har du varit i årets värvningar?
Jag har varit med i alla rekryteringar.

När spelar Tiago Pereira sin första match i Assyriskatröjan?
Han ska vara med mot Mjällby borta.

Om man utgår från att man alltid strävar efter att bli bättre, kan man inte undgå att se var målsättningen finns i år. Hur är din syn på saken?
Självklart skall man sträva efter att bli bättre, men samtidigt har föreningen varit oerhört tydlig med att vi skall fokusera på långsiktighet och att vi skall bygga en plattform för att vara förberedda när vi väl tar steget upp till Allsvenskan.

Har Assyriska någon ”polis”, typ Micke Borgqvist tidigare, i laget i år?
Dennis är en ledare.

Kommer Assyriskas egna ”trollgubbe”, Aziz Corr-Nyang, att få mer speltid denna säsong? Det både tror och hoppas jag. Det är i slutändan upp till Aziz.

Vem får sitt genombrott i år, och vem/vilka ligger närmast därefter i dina ögon?Nahir Besara och Narsai Shaba har stora möjligheter att få sitt genombrott i år.

När anser du att en spelare har fått en ärlig chans?
Ärlig chans skall förtjänas och det är upp till spelaren att träna hårt, vilja lära och utvecklas. Om spelaren visar rätt inställning har jag stort tålamod.

Lite offtopic nu, men anser du att Allsvenskan är bättre än La Liga? Om inte, varför tror Du att inte Henok Goitom spelat i landslaget ännu? La Liga är klart bättre än Allsvenskan. Gällande Henok har jag för dålig koll på honom för att kunna kommentera frågan.

Anser du att Sverige är dömt att i all evighet spela på ett destruktivt sätt, så som mot Portugal i VM-kvalet senast? Om inte, hur ser lösningen på den problematiken ut i din fotbollsfilosofi?
Flera klubbtränare måste våga spela fotboll och inte bara tänka på poängen. Att försvara sig och satsa på omställningar utvecklar inte individen och det kreativa spelet. Man måste vilja föra matcherna och avgöra på egen hand för att utvecklas.

Vad står det efter nittio minuter, när domaren har blåst i sin pipa mot Norrköping?
Det kommer bli en hård och tuff match som slutar 2-0 till oss.