Assyriska FF besegrade i helgen tabellkonkurrenten Ljungskile SK med 2-1 och plockar med det ytterliggare tre viktiga poäng i jakten på en plats i Allsvenskan 2011. Inför 1685 personer i publiken visade laget också att man är fortsatt starkt på hemmaplan.

Det var klasspelaren Ceyhun Eris som fixade det första målet för det rödvita hemmalaget genom att skjuta hårt på distans. Hemmasegern såg ut att vara säkrad av Eddie Moussa tidigt efter pausvilan. På passning från Gustaf Segerström lyfte Moussa bollen över Ljungskilemålvakten och in i mål i den 51:a matchminuten. Ljungskile lyckades dock reducera med mer än 20 minuter kvar att spela och det höll spänningen vid liv.

AFF släppte ändå aldrig kontrollen över matchen. Heder och ära till backlinjen för det. De agerade som något av en ogenomtränglig mur. Trots att Pierre Bengtsson åkte på två varningar och därmed visades ut med rött kort i bagaget så kunde AFF utan större problem hålla undan och gå segrande ur striden.

Särskilt skönt är det att ha en vinst bakom sig inför nästkommande match den 13 juni. Det är då dags för Södertälje stads lokalderby. AFF spelar denna gång på bortaplan, men som alltid för seger.