Assyriska startade sina träningar idag. Förberedelserna för Södertäljes enda elitlag i fotboll har börjat på allvar. På läktaren fanns flera nyfikna supportrar, bland annat Zelges ordförande Ninos Sharro. Men den som hoppats på nya spännande ansikten som potentiella nyförvärv fick försöka hitta andra orsaker att hålla värmen i vinterkylan.

Efter en månads uppehåll var det dags igen. Vintern kan inte förhindra bollspel på grönt gräs i Södertälje längre. Även om det innebär att spelarna springer ut på plast och har hjälp av konstgjord belysning. Träningen såg ut så som träningar i december ska se ut. Många spelare som saknas av olika anledningar, medan de som är närvarande får spela två-mål. De rutinerade spelarna med ett leende fastklistrat på ansiktet, och de yngre med sammanbitna ansikten och angelägna att visa att de hör hemma i den här truppen.

Spelare som inte deltog till fullo, eller alternativt inte var på plats överhuvudtaget, var bland andra Dennis Östlundh, Göran Marklund, Xhevdet Llumnica, Thomas Lekander och Andreas Haddad. Zelges ordförande skämtade att man kanske skulle vända hemåt, eftersom det var ”juniorerna” som var på plan. Men det spelade ingen roll att många avgörande spelare var frånvarande. Vi var överens om att det var roligt att se Assyriskas färger på en fotbollsplan igen. Att se spelarna gå ut och ha kul.

I ärlighetens namn skall väl sägas att även undertecknad var där för att se och höra senaste nytt. Något nytt fick jag inte se, men däremot hörde jag en del överraskande nyheter. Om vissa av dem stämmer, kommer Assyriska behöva en ny forward omgående.

Angående talangen Emil Fritzell från Eskilstuna är ingenting klart ännu. Det skall diskuteras vidare med Fritzell själv och dennes föräldrar, som står framför en stor omställning om han väljer att ingå i Assyriskas framtidsplaner.