Under måndagen tog Assyriska FF emot gästande Hammarby IF i Superettans första omgång. Södertäljelaget kunde besegrade anrika Hammarby och visade med det att man definitivt är ett lag som hör till toppstriden.

nför seriestarten har det diskuterats om Assyriska FF kommer att tillhöra toppstriden och de lag som tar sig upp till Allsvenskan. Det är lite för tidigt att proklamera det redan nu att laget är på väg upp, men måndagens seger över Hammarby är en klar markering om vilken kvalitet Södertäljelaget har.

Med Hammarby följde en ordentlig klack men Assyriskas hemmapublik, ledda av Zelge Fans, bjöd upp till match på läktarna. Sammanlagt var det över 6 000 fotbollsfantaster på plats som fick ta del av fotbollsfesten.

Assyriska, till dagen anförda av vikarierande lagkaptenen Stefan Batan, visade sig vara det bättre laget. Både hjärta och taktik fanns med på planen. Lagen turades om att ta initiativ och ett tag var Hammarbys offensiver påträngande, men inte någon gång fick de utdelning för det, mycket tack vare att Assyriska har en kämpande backlinje och en stabil målvakt.

Haris Laitinen var en som glänste på planen med sitt lekhumör. Stundtals mot slutet av andra halvlek kunde de rödvita spelarna leka ut de grönvita på klassiskt fotbollskola-manér. Matchvinnare blev nyförvärvet Jones Kusi Asare, av hemmapubliken kallad Dr Jones. På frampassning från Nahir Besara har han inga problem med att hålla sig framme och bredsida in bollen i mål i den 8:e matchminuten. Det kunde blivit ett par till mål för Assyriska, vassa chanser och bra skott fattades inte, men matchen stannade på 1-0.

Namnet på allas läppar borde vara Oscar Berglund, Assyriskas målvakt som kommit tillbaka till laget. Det var räddning efter räddning i det rödvita målet. Visst hade han ibland hjälp av både stolpe och målribban men det råder inget tvivel om att han är en fotbollsspelare av rang. Redan inom loppet av tio minuter hade han med två svåra räddningar visat att han är en matchavgörande målvakt. Kung Oscar Berglund är tillbaka på Södertälje fotbollsarena – och det med besked!