Svenska fotbollsförbundets har meddelat att disciplinnämnden idag ska tillkännage sitt beslut i ärendet som rör efterspelet vid kvalmatchen till Allsvenskan mellan Djurgårdens IF och Assyriska FF.

Vid det här laget är TV-bilderna vida kända i hela Sverige. Djurgården vinner den sista och avgörande kvalmatchen och vid slutsignal stormar flera hundra djurgårdssupportrar fotbollsplanen. 

En del av dessa väljer att ge sig på de assyriskaspelare som finns kvar på planen och är på väg till omklädningsrummet. Bland annat syns det tydligt hur Assyriskas mittfältare Andi Toompuu först får ett slag i ansiktet av en djurgårdssupporter och faller till marken för att sedan få ett knä i ryggen av en annan.

Stormningen av planen sker mitt framför ögonen på den rådlösa och anmärkningsvärt fåtaliga skara matchvärdar, ordningsvakter och poliser som är satta att bevaka djurgårdsklacken. Allt detta medan lejonparten av polisstyrkan koncentrerar sig på att bevaka en tyst och förhållandevis lugn, om än besviken, assyriskaläktare som snabbt töms på folk.

Redan den 24 november höll disciplinnämnden ett möte i ärendet. Anledningen till att beslutet dröjt ska vara att nämnden velat ha möjlighet att begära kompletteringar, och även inhämta mer information från andra berörda organisationer vid behov.

Supportrar som varit i fejd har tidigare gett sig på varandra fysisk, dock har spelarna varit fredade från sådana former av allvarliga angrepp. Många beskriver därför attackerna mot spelarna på planen som de värsta händelserna i svensk fotboll på senare tid.

Under dagen väntas alltså disciplinnämndens beslut och Hujada.com kommer att följa upp ärendet under kvällen.