Inte mycket gick Assyriskas väg i hemmamatchen mot Örgryte IS under söndagen. Södertäljelaget satsade på offensivt spel för att avancera i tabellsystemet men bortdömda mål, en skicklig målvakt och målstolpar stod i vägen för vinst i de små marginalernas afton.

AFF öppnade stenhårt framåt och var det lag som förde matchen. Det var också hemmalaget som stod för de vassare målchanserna. Spelövertaget gav ändå inte den önskvärda utdelningen utan det blev istället Örgryte som kunde ta ledningen genom att utnyttja en stressad situation i hemmalagets backlinje strax innan pausvilan.

Det var ändå ett fräscht AFF som klev ut på konstgräset i andra halvlek och den glada fotbollen fortsatte så det bådade gott. Nahir Besara har på bara ett par tre matcher den senaste tiden visat allt större självförtroende på planen. Med dryga kvarten spelad av andra halvlek var det också han, assisterad av slitvargen Stefan Batan, som stod för hemmalagets kvittering. På inlägg från kanten tryckte Besara till bollen så hårt att den hann sänka två ÖIS-spelare innan den letade sig fram till nätet.

Efter målet markerade Besara att han inte glömt bröderna Moussa som gick bort tidigare i år. Under matchtröjan bar han minnest-shirten med deras bilder och han signalerade tydligt att målet var dedikerat till dem.

Hemmapublikens lycka blev ändå kortvarig. Det gick inte många minuter innan Örgryte lyckades kontra efter ett långt inkast in mot straffpunkten. Musten gick sen ur matchen när Örgryte med tio minuter kvar att spela turligt lyckas få det sista målet för kvällen och därmed fastställa matchresultatet till 3-1.

AFF gjorde inte en dålig match. Två mål fick man bortdömda men Peter Abrahamsson i bortaburen fick definitivt göra skäl för sin lön. I avsaknad av hårdskjutande Haris Laitinen testade Batan vristen ordentligt. Målvakten Abrahamsson räddades ett par gånger av stolparna som stod i vägen för Andreas Haddads nickar. Försvarslinjen i ÖIS drog även den sitt strå till stacken och hann precis sparka ut en riktigt läcker lobboll, signerad Andreas Haddad, inte långt från mållinjen.

Även om Assyriska var det bättre laget så är det de små marginalerna som avgör ibland. Nu återstår två omgångar av Superettan. Det är två utmärkta tillfällen för lagets supportrar att visa klubben sitt stöd. Den 17 oktober tar sig Assyriska an Falkenbergs FF på bortaplan och sen gästar Ängelholms FF den rödvita klubben på Södertälje fotbollsarena den 23 oktober.