Han är god vän med Alvaro Santos och hans största förebild på fotbollsplanen är ingen mindre än Romario. Många trodde att affären endast var ett rykte, men igår landade Tiago Cipreste Pereira på svensk mark. Idag gör han sin första träning med Assyriska FF.

Precis innan transferfönstret stängde vid midnatt 31 mars, gjorde Assyriska klart med sitt sista nyförvärv inför säsongen, anfallaren Tiago Cipreste Pereira. Tiago har dock, p g a praktiska detaljer inte kunnat ansluta till laget förrän nu.

Tiago Pereira, 29 år och född i Rio de Janeiro, ser sig själv som en teknisk spelare med stort målsinne. Det vittnar hans tidiga bakgrund om. Under de brasilianska försäsongerna arrangeras stadsmästerskap, där Tiago har blivit utvald till turneringens bäste spelare vid två tillfällen. Inte så konstigt då han samtidigt vann skytteligan båda åren. Han har även fått pris för det vackraste målet vid tre olika tillfällen. Det bäddar med andra ord för snygga mål på Södertälje Fotbollsarena.

Tiago kommer till Assyriska direkt efter en avslutad säsong, vilket egentligen kan betyda två saker; fulltränad eller sliten. Hur som helst har han gjort sin bästa säsong någonsin och anses vara en av ligans tre bästa anfallare. I brasilianska cupen vann han skytteligan med sex mål på elva matcher.

Trots sina offensiva kvalitéer vill Tiago också utvecklas till en tvåvägsspelare, som även jobbar defensivt. Hans långsiktiga mål är naturligtvis att spela i det stora europeiska ligorna och få representera det brasilianska landslaget.

Tiagos närmaste mål är att hjälpa Assyriska genom att göra så många mål som möjligt. Det kan han börja med redan nu på söndag i bortamatchen mot Mjällby. Kontraktet är skrivet på ett och ett halvt år.


TIAGO CIPRESTE PEREIRA
Position : Anfallare
Född: 1980-02-01
Längd/Vikt: 182 cm / 78 kg
Kommer närmast från: Esporte Club Democrata (Brasilien)