I skuggan av VM-slutspelet i Sydafrika håller årets omgång av Superettan på som bäst. I jakten på en plats i Allsvenskan 2011 tog Assyriska FF under söndagen emot Falkenberg på Södertälje fotbollsarena. Matchen slutade 1-1, mycket tack vare storspelande målvakten Stojan Lukic i bortalaget.

Det var inte många som blev förvånade när AFF redan från start kunde kontrollera matchen. Tabellplaceringarna med Falkenberg i bottenstriden och AFF hack i häl på lagen som för tillfället har de Allsvenska platserna talade för sig själv.

Musten gick ändå lite ur hemmalaget redan i den 13:e matchminuten när Falkenbergs forward Stefan Rodevåg vid en kontring lyckades lobba över AFF-målvakten Magnus Bahne och på så sätt ge sitt lag ledningen. Bahne hade sprungit ut för långt för att kunna täcka bollen och vad som från åskådarplats verkar ha varit ett missförstånd mellan målvakt och försvar i det rödvita laget banade vägen för det.

Sakta men säkert jobbade sig ändå AFF in i matchen igen mot ett Falkenberg som för dagen valt att spela småfegt. Bortalaget satsade hårt på att försvara sig och i princip bara försöka göra mål genom kontringar. Strax innan pausvilan ordnade Xhevdet Lumnica kvitteringen på inlägg från backen Fredrik Samuelsson.

Även i den andra halvleken tog AFF kommandot över matchen. Ju närmare matchen led mot slutsignal desto mer ökade den rödvita pressen. Målchanser producerades men de där riktigt sylvassa avsluten fattades.

I vanlig ordning var publikfavoriten Ceyhun Eris särskilt bevakad. Med kvarten kvar att spela kapades han i Falkenbergs straffområde med en straffspark som resultat. En straff som Ceyhun själv tog hand om. Den talangfulle mittfältaren placerade sin hårt slagna straff i mitten av målet. Bortamålvakten Stojan Lukic, som för övrigt har ett förflutet i AFF, lyckades dock rädda straffen och sitt lag från förlust. För trots flera goda försök så ville bollen inte in i Falkenbergs mål mer och lagen fick kliva av med det oavgjorda resultatet 1-1.

Lagen fick alltså med sig var sin poäng från gårdagens drabbning. För Falkenbergs del var det en viktigt poäng i bottenstriden. För AFF är det dock två poäng som gått förlorade inför den framtid toppstriden. Nu gäller det för AFF att blicka framåt mot nästa match, men framförallt uppåt i tabellen. Inget lag har ännu på allvar lyckats rycka ifrån och med ett par tre omgångar till spelade så kan dagens tabell var helt omkullkastad i topp.