Värvningen av den tungt meriterade turkiske mittfältaren Ceyhun Eris till Assyriska FF slog ner som en bomb i Sveriges fotbollskretsar. Nu står det klart att han spelar sin sista match för laget vid returmötet mot Sundsvall den 17 juli.

Hujada.com kunde redan för en månad sedan berätta att Superturken, som blivit Ceyhun Eris skämtsamma smeknamn, var på väg tillbaka till den turkiska högsta ligan för spel i Sivasspor. Under tisdagen gick AFF ut officiellt och bekräftade detta. Enligt uppgifter till Hujada.com sammanfaller övergången med att Sivasspor drar igång sitt träningsläger i Holland.

I Superettan är Ceyhun outstanding och han var snabb med att vinna den rödvita publikens hjärta. Han har en blick för spelet utöver det vanliga, rör sig elegant med bollen och pushar ständigt framåt för nya mål. Ceyhun ska också ha en eloge för att ha stått emot kritik i hemlandet avseende spel i Assyriska FF, en kritik som bottnat i helt annat än sportsliga avvägningar.

Ta chansen att se Ceyhn Eris dra på sig Assyriskas tröja nr 90 en sista gång, i vart fall denna säsong, när laget åker till Norrporten Arena för att ta sig an GIF Sundsvall i returmötet den 17 juli. Supporterföreningen Zelge Fans ordnar med resor till platsen för drabbningen.

Redaktionen passar också här på att tacka Ceyhun Eris för hans tid i, och insatser för, vårt favoritlag Assyriska FF och önskar honom god lycka i Sivasspor.