Efter att ha spelat oavgjort mot Mjällby senast har inte Assyriska saken i egna händer längre. Häcken måste tappa poäng i minst en match, samtidigt som Assyriska inte åker på fler plumpar. Först ut av tre tuffa motståndare är Falkenberg som kommer till Södertälje på besök.

Senaste nyheterna säger att Sargon Simonsson ersätter Martin Åslund på bänken.  Åslund lämnade ett sent återbud p g a sjukdom.  

Assyriska möter ett Falkenberg som inte har mer än något halmstrå att spela för. Den teoretiska möjlighet att knipa en tredjeplats innebär att inget av lagen ovanför får ta en poäng till. Men om man tror att Falkenberg bara ska lägga sig på rygg så är man ute och cyklar. Om inte annat så har Joel Johansson en chans att knipa förstaplatsen i skytteligan med hela sexton spelmål. Johansson ligger förvisso ett mål efter Marcus Ekenberg, men herr Ekenberg har gjort sex av målen på straff.

Om man tittar på Assyriskas lag för dagen ser man att laget gjort några förändringar. Igen. Sargon Simonsson, som varit utanför truppen en längre period, fick starta mot Mjällby och gjorde en godkänd insats. Han byttes ut i halvtid, då Assyriska skulle satsa på ”snabbare omställningar”, vid ställningen 1-0 till Assyriska. Idag är han utanför truppen igen.

En annan som är utanför truppen är brasilianaren Dinho. Varför han är utanför truppen går att spekulera i, men tydligt är att han är i mentalt obalans. Jag hoppas att han tar sig i kragen, då han är den ende forwarden i laget med sådan löpkapacitet. I övrigt får Jon Rytterbro förtroendet igen.

För att ens ha förhoppningen om Allsvenskan kvar, måste anfallarnas målproduktion komma igång. Firma Marklund-Llumnica börjar förvisso komma igång spelmässigt, men frågan kvarstår; när kommer målen?

Preliminär startuppställning:Jon Rytterbro – Martin Lorentzon, Pierre Bengtsson, Filip Bergman, Alex – Eddie Moussa, Dennis Östlundh, Andi Toompuu, Stefan Batan – Göran Marklund, Xhevdet Llumnica Avbytare: Ivo Vazgec, Fredrik Samuelsson, Martin Åslund, Mattias Genc, Nahir Besara