Assyriskas supervärving av den turkiske landslagspelaren Ceyhun Eris slog ned som en bomb i fotbollssverige. Det som många fruktat, och kanske också väntat sig, ser nu ut att hända. Ceyhun verkar av allt att döma vara på väg tillbaka till den turkiska ligan.

Med fem gjorda mål på åtta matcher har succén inte uteblivit i Assyriska FF. I Superettan är han i en klass för sig. De rödvita fansen har också tagit Ceyhun till sitt hjärta. Dock blir det svårt att hålla kvar 33-åringen i laget till dess att kontraktet löper ut vid säsongens slut.

Han är sedan länge ett etablerat namn i turkiska Super Leage efter spel i storklubbar som Fenerbahce och Galatasaray och det är framförallt turkiska klubbar som ryckt i Ceyhun.

– Jag vet att det finns intresse men vi har inte hört något än. Jag skulle självklart inte bli förvånad om vi gjorde det. Det här är förmodligen seriens bäste spelare, säger Assyriskas klubbchef Aydin Aho till media. 

Enligt uppgifter till Sportbladet ska anfallaren dock redan vara överens med klubben Sivasspor och därför lämna AFF redan i sommar. 

– Vi kan inte konkurrera, varken sportsligt eller ekonomiskt, med exempelvis de stora klubbarna i Turkiet och det blir svårt att hålla kvar honom om det dyker upp något intressant erbjudande, säger klubbchef Aydin Aho.

För de som vill se Ceyhun Eris i Assyriskas matchställ finns det fortfarande möjlighet att göra det. Inte minst under söndagens derby då Assyriska FF tar sig an lokalkonkurrenten.