Det bjöds på stort kalas i målväg när Assyriska FF tog emot gästande Degerfors IF under söndagens drabbning på Södertälje fotbollsarena. AFF hade inga svårigheter med att plocka hem vinsten med övertygande 5-2.

Även om matchen började olyckligt med att Degerfors redan i den åttonde matchminuten kunde ta ledningen så var AFF aldrig i närheten av att ge upp. Ordentligt påhejade av publiken matchen igenom så kunde de rödvita spelarna sakta men säkert knappa in på Degerforsarna. och det näst intill regnade in bollar mot Degerfors målbur.

Målställningen gungade till ordentligt när unge talangen Mikael Ishak drog till med vristen men den som till sist satte igång det rödvita målskyttet var Haris Laitinen. På passning från kapten Marklund dunkade Laitinen in kvitteringen från distans, lite av hans signum. AFF hade spelövertaget men även Degerfors presterade ett par bra målchanser, men 1-1 stod sig ändå till halvtidsvilan.

Under andra halvlek befäste AFF att matchen var deras helt och hållet, och det på ett övertygande sätt. Den andra halvleken var inte många minuter gammal förrän målfesten tog fart på allvar när Kyle Konwea nådde högst i luftrummet och nickade in ledningsmålet. Andreas Haddad utnyttjade en miss i Degerforsförsvaret och fortsatte lagets målskytte med att pricka krysset med ett läckert skott.

I den 70:e matchminuten fick Mikael Ishak äntligen göra mål på framspelning av Nahir Besara efter att ha varit bara centimetrar ifrån mållinjen tidigare i matchen. Inhoppande Xhevdet ”X-man” Llumnica var den som punkterade matchen totalt. Han hann knappt bli varm på planen innan han skicka in bollen i mål via huvudet i den 87:e matchminuten.

Sponsorernas generositet som gav fri entré bidrog tillsammans med de ständigt nätande bollarna till att folkfesten på läktaren tog fart ordentligt under andra halvlek trots det kyliga vädret. Degerfors billiga tröstmål i matchens slutskede dränktes i hyllningslåtar från hemmapubliken till hemmalaget som med siffrorna 5-2 tog vinsten och ytterliggare tre viktiga poäng i jakten på en plats i Allsvenskan.