Assyriska Riksförbundet ordnar manifestationer med anledning av hundraårsminnet av Seyfo.

Assyriska Riksförbundet uppmärksammar Seyfo hela året. I januari ordnades ett fackeltåg i sex olika städer. Senare i år blir det premiär för en nyproducerad dokumentärfilm om folkmordet. Förbundets förlag har dessutom gett ut en ny bok om ämnet.

På fredag hålls en manifestation på Politikertorget i Södertälje centrum klockan 12 där olika politiska företrädare håller tal.

Samma dag klockan 15 ordnas en manifestation på Sergels torg. Det är ett samarrangemang mellan Assyriska Riksförbundet, Armeniska Riksförbundet och Pontiska föreningen i Stockholm. Tal hålls av representanter för de arrangerande organisationerna och för politiska partier.

På Marenplan och Stortorget i Södertälje samt på Mynttorget och Medborgarplatsen i Stockholm ställer förbundet upp informationsstånd med tända ljus och roskransar under hela dagen på fredagen.

Riksförbundet abonnerar en buss som kommer att avgå från Assyriska föreningen i Södertälje klockan 14:00 för avfärd mot Sergelstorg. Den är till endast för de som har svårt att själva ta sig till Sergelstorg.