När Assyriska fick en ofrivillig vila i och med den uppskjutna mot Väsby, betydde det också att man fick ett välbehövligt uppehåll för återhämtning. Detta gällde dock inte unge Nahir Besara som var på resa med P18/91-landslaget.

P18/91-landslaget åkte till Bulgarien för att möta laget i två träningsmatcher. Matcherna spelades i fyra perioder istället för två halvlekar på grund av rådande värmebölja i landet. Hettan verkade inte bekymra Sverige nämnvärt och man var också det bättre laget sett över två matcher.

Nahir Besara spelade hela första matchen som slutade 1-1. Bulgarien tog visserligen ledningen men Sverige skulle enligt förbundskaptenen, Ulf Svensson, ha vunnit matchen klart om inte det vore för några tveksamma domslut. Kvitteringen kom i den 75:e minuten genom ett distansskott av just Besara.

I returmatchen började Besara på bänken och hoppade inte in förrän tredje perioden, vilket alltså betyder direkt in i andra halvlek. Från bänken kunde han se sina lagkamrater ta ledningen med 1-0 redan i den tredje minuten. Sverige fortsatte att dominera matchen, men avgörandet kom inte förrän det var dryga kvarten kvar.

I den 73:e minuten hittade Besara sin lagkamrat, Samuel Aziz, som kunde öka på den svenska ledningen. En nöjd förbundskapten kunde konstatera att hans lag hade presterat fin fotboll i två raka matcher.

– Det kändes som om vi var kvickare än bulgarerna idag. Totalt sett gör vi två riktigt bra matcher med mycket bra passningsspel, säger Ulf Svensson till svenskfotboll.se.

Det är bara att gratulera Nahir Besara till den fina insatsen i pojklandslaget och hoppas att han får chansen att fortsätta på samma sätt i Assyriskas tröja.