Det är en match kvar till ”halvtid” för de tre assyriska lagen i division 3. Assyriska IF i Norrköping och Assyriska Ungdom i Södertälje har båda fem poäng upp till kvalplats. Bäst går det för Göteborgslaget Assyriska BK som leder sin serie som nykomlingar.

Sommarvilan börjar närma sig med stormsteg i alla divisioner. Superettan har som bekant redan börjat sitt uppehåll och nu är det bara en match kvar till att div.3-lagen har mött alla sina motståndare en gång.

Jag har tyvärr inte haft nöjet att se Assyriska BK live i år, men laget har gjort en stark inledning som färskingar i div.3. Förhoppningsvis fortsätter BK att producera lika goda resultat under hösten. Det är inte omöjligt att det blir uppflyttning redan första året.

Det är ganska svårt att bedöma Assyriska Ungdom då laget tvingas att skifta många spelare varje vecka. Dels på grund av skador och dels på grund av att a-lagsspelare skall spelas in. Efter en ganska ojämn start på serien har laget börjat komma igång. Ungdom vände ett tvåmålsunderläge i halvtid till en seger med 3-2 mot Täby IS.

Ett starkt styrkebesked av Ungdom som tog sin tredje raka seger. Även Assyriska IF tog sin tredje skalp på raken förra veckan och har en svit på sex matcher utan förlust. IF började visserligen säsongen trögt spelmässigt, men laget har faktiskt bara en förlust på tio matcher.

Följ Assyriska BKAssyriska IF och Assyriska Ungdom på svenskfotboll.se.