Assyriskas nye ordförande, Sargon De Basso, skriver ett öppet brev till laget i hans hjärta och berättar om engagemanget, framtiden och sina nyårslöften till laget.

Assyriska, vem kunde drömma om Allsvenskan när Du var korpgänget från Ronna som samlades till träning 1974? Vem kunde drömma om att Dina färger en dag skulle omsluta hela Södra ståplats på Råsunda i en svensk cupfinal? Vem kan förklara den framgångssaga Du bjudit Sverige på under mina uppväxtår?

Idag finns det personer som säger att Du bara är en division 1 klubb i Södertälje. Att Du haft tur i Dina framgångar och att 2007 kommer att bli Ditt mest mödosamma år. Dessa personer känner inte det väsen som omsluter Dig eller Din själ. De känner inte Dina eldsjälar. Med eftertanke och inför det kommande året har jag något att berätta.

Dina supportrar är besvikna, men låter sig inte nedslås av fallet till Ettan. Men vägen tillbaka kantas av utmaningar. Dock – med uppslutning från alla håll och harmoni i sinnet har vi möjlighet att dansa oss igenom Ettan. För vi förblir de eleganta florettfäktarna – på och utanför plan – även om ödmjukhet alltid skall vara vårt signum.

Assyriska, jag ber om ursäkt för skandalscenen under sista matchen 2006. Nu inrättar vi ett säkerhetsråd, med representanter från styrelse, sponsorer, polismyndighet och supporterklubb. Rådet skall målmedvetet arbeta för trygghet på Dina läktare. För vem kan glömma hur Din publik, under den smärtsamma kvalförlusten mot Örgryte, uppträdde så exemplariskt att de fick stående ovationer.

Assyriska, Du är hela Södertäljes lag. Med kanonkillar som Mats Sjölin i styrelsen, Melek Bisso som evig lagledare, Tommy Krantz inom ungdomsfotbollen och förtjänstfullt stöd från stadens näringsliv känner jag mig trygg. Men representationen av kvinnor och en ordentlig satsning på tjejfotbollen måste till. I denna ambition kommer jag att vara kompromisslös.

Det finns de som säger att jag är för ung för min uppgift. Men Assyriska, Du känner mina meriter och mitt engagemang. Mina företrädares uppoffringar och prestationer genom åren är svårslagna. Men de har lovat att aktivt backa upp med sin kunskap och erfarenhet. Det är guld värt.

Dessutom ger den nye tränaren Peter Lenell ett gott intryck och verkar veta hur slipstenen skall dras. Och visst har vi varit lyckosamma när målkungen från söderettan Xhevdet Llumnica skrivit på för tre år. Han påminner om Bashkim Shakiri, teknisk och sticker på djupet. Eddie Moussa har kommit tillbaka. Hem till Dig!

David Stenmarck, som ligger bakom artister som Westlife och Martin Stenmarck, kommer att producera Din sång med refrängen: My Assyrian team – the team of my dream.

Assyriska, jag får samtal från hela världen – alla vill visa sitt stöd. För Du är förlagan – originalet. Så enkelt är det. Assyriska, Du är van att resa dig från motgångar. Därför känner jag mig stark inför 2007. Fast det är med denna kärlek som med all annan kärlek. Ibland förblindas man. Men mitt engagemang har Du och mina nyårslöften till Dig blir:

– att skapa förutsättningar för Assyriska att vara ledande inom ungdomsfotbollen i Sörmland

– att satsa på tjejfotbollen som en viktig del av ett framtida Assyriska

– att i samråd med tränare och sportkommitté skapa ett bra seniorlag

– att i samråd med säkerhetsrådet återskapa harmonin på läktarna

– att visa vördnad för de eldsjälar och trotjänare som alltid har varit Assyriska trogna

– att aldrig fråga mig vad Assyriska kan göra för mig, utan vad jag kan göra för Assyriska

Din tillgivne