Södertäljebördige Fredrik Samuelsson skrev ikväll på ett treårskontrakt med moderklubben Assyriska. Samuelsson, som blev det första nyförvärvet inför nästa säsong, väntas få en nyckelroll i laget.

Fredrik Samuelsson, som tillhör samma generation Som Kennedy Bakircioglu och Lollo Chanko, lämnade Assyriska efter säsongen 2002. Han hade tagit stora steg i utvecklingen, vilket allsvenska Örebro SK uppmärksammat. Med Örebro blev det totalt tre allsvenska säsonger och två i Superettan. Här kan ni ta del av Fredrik Samuelssons statistik sen han lämnade Assyriska.

Efter årets säsong valde Örebro SK att inte erbjuda Samuelsson ett nytt kontrakt. För den 27-årige Södertäljesonen lockade hemstaden och moderklubben Assyriska FF. Huvudpersonen själv tycker att det är skönt att komma hem och få en annan roll än den han hade i Örebro.

– Det blir en ny utmaning för mig eftersom jag får en annan status i laget, jag tror att det kommer vara utvecklande, säger Samuelsson.

Assyriskas klubbledning är mycket nöjda över att man lyckats knyta till sig Samuelsson, som man anser kommer att inneha en nyckelroll i deras framtida satsning.

– Fredrik har utvecklats som fotbollsspelare och är ett föredöme på alla plan. Han är en Södertäljekille och har ett enormt Assyriskahjärta. Det känns som att välkomna hem en familjeson. Han kommer att ha en nyckelroll i föreningen, säger Aydin Aho, klubbchef i Assyriska.

Enligt vad Hujada.com erfar blir nästa nyförvärv fd Sirius målvakten Jon Rytterbro. Rytterbro träffade Assyriskas sportkommitté i torsdags och parterna verkar vara mycket nära ett kontrakt.