Båda bor i Kalifornien, brinner för sin kultur och älskar poesi. Ninos Aho och Yosip Bet Yosip är aktuella med en serie poesiaftnar inramade av sång och gemenskap.

I början av september anordnas en serie tillfällen med två populära assyriska poeterna Ninos Aho och Yosip Bet Yosip. Arrangörerna är Assyriska distriktet i Göteborg i samarbete med de assyriska föreningarna i Jönköping och StorStockholm.  

Syftet är att genom dessa folkkära poeter bidra till att intresset och kärleken till kulturen stärks. Konst och kultur utövas sporadiskt och saknas helt i många assyriers liv. .

Ninos Aho och Yosip Bet Yosip talar ur djupet av sitt hjärta och visar sin stora kärlek till den egna kulturen och historien. De ser det som sin mission att sprida kärleken till hemlandet och så tron på en stat som ett hem för den skingrade assyriska nationen. 

Med starka och kärnfulla ord påverkar dessa poeter oss på det djupa och känslomässiga planet. Deras sångtexter och tal når och påverkar många assyrier runtom i världen. Poesidagarna blir ett tillfälle för assyrier i Sverige att samlas och låta sig inspireras. 

Josef Garis