Fyra matcher, varav ett derby, på tolv dagar är det som står på Assyriskas schema den närmaste tiden. Spelordningen sätter stor press på laget och tränaren, Peter Lenell, måste matcha rätt spelare.

Idag reser Södertäljelaget till Skövde för att möta stadens fotbollsstolthet i Svenska cupens tredje omgång. Det förväntas bli en svår match mot ett Skövde som storsatsat de senaste åren. Fyra dagar senare spelar Assyriska återigen en seriefinal, denna gång mot Stockholmslaget Väsby United.

Som om det inte vore nog möter Assyriska sin lokalkonkurrent Syrianska, i det hett omtalade derbyt, bara fyra dagar efter matchen mot Väsby. Det väntas cirka 10.000 åskådare till den matchen. Knappt tre dagar efter derbymatchen gör Assyriska den längsta bortaresan för säsongen, nämligen den till Boden. Först efter Bodenmatchen kommer Assyriska att återigen återgå till den vanliga spelordningen om en match i veckan.

Det tuffa spelschemat lägger stora frågetecken kring hur spelartruppen kommer att disponeras och vilka resultat som supportrarna kan förvänta sig. Hur ser tränaren Peter Lenell, som disponerar en relativt bred trupp, på det tuffa spelschemat? Hur hanterar man fyra tuffa matcher på tolv dagar?

– Det blir inte så farligt förrän matchen mot Boden, eftersom vi har kortast tid för återhämtning och en lång resa framför oss. Annars tycker jag att vi är bra tränade och har varit starkare än motståndet i samtliga våra matcher hittills. Man får helt enkelt anpassa träningarna så att de fungerar som återhämtningspass så att spelarna inte skall slita ut sig, säger Lenell, som åker med truppen till Skövde idag.

Skadeläget ser också allt ljusare ut. Förutom Leo Berg, som varit skadad en längre tid är det numera endast småskador i truppen. Lenell väljer därför att ta med sig spelare som behöver speltid till kvällens cupmatch, som han tror blir en jämn historia.

– De flesta spelare som är uttagna till matchen mot Skövde vill tillhöra Assyriskas startelva och kommer att göra allt för att visa det. Samtidigt möter vi ett lag som tillhör toppen av Div 1 södra. Det kommer att bli en tuff match, meddelar Lenell.

Truppen till Skövde:
Christian Frealdsson, Tony Mahr, Filip Bergman, Elias Merkes, Sargon Simonsson, Gabriel Rhawi, Gerald Forschelet, Charles Sampson, Malek Wartan, Aluspah Brewah, Stojan Lukic, Zoran Manovic, Narsai Shaba, Isa Duman, Aday Kaplan och Mattias Genc.

Spelschemat de  närmaste tolv dagarna:
16 maj Skövde (b) Svenska cupen
20 maj Väsby (b) Div 1 Norra
24 maj Syrianska (h) Div 1 Norra
27 maj Boden (b) Div 1 Norra