Torsdag den 10 november drar den nybildade ungdomskören igång i S:t Jacob kyrkan, Södertälje. Bakom satsningen ligger Assyriska ungdomssektionen i Södertälje och ungdomssektionen för Assyrien Kulturcenter Botkyrka.

Ungdomssektionen för föreningen i Södertälje och dess motsvarighet för Assyrien kulturcenter kom på idén om en musikkör. Elias Zazi har tidigare varit musiklärare i Södertäljes assyriska förening och kommer tillsammans med sin bror Aboud att hålla i musikträningen som är riktad mot ungdomar från 16 år.

– Vi har fått ganska bra respons, säger Orkina Bahe från ungdomsstyrelsen i Södertälje.

Orkina säger att anmälan görs på plats och hon räknar med att 15 till 20 ungdomar kommer att delta. Målet med kören är bland annat att få den assyriska musiken att leva vidare.

– Ungdomskörens mål är att få ungdomar att sjunga på assyriska, börja förstå assyrisk musik, se till att folkkär musik lever vidare och självklart försöka inspirera ungdomarna att skapa egen assyrisk musik. Allt det här ska vi försöka uppnå med hopp, tålamod och självklart en massa roliga stunder.

Vilka tycker du ska anmäla sig?

– Vi från ungdomsstyrelsen i Södertälje och AKC tycker att varje person som är intresserad av att sjunga i kör bör anmäla sig och komma.

Tiden för första musikträningen är klockan 18:00 den 10 november.

Andrias Isik