Massgraven som hittades i oktober förra året, utanför byn Dara i sydöstra Turkiet, har länsats på kvarlevorna. När massgraven hittades tog nyhetsbyrån DiHA flera bilder som visade massor av skelett som låg på hög. Den 21 april 2007 visade den statliga nyhetsbyrån AA, Anadolu Ajansi, bilder som visar att graven är helt tömd på alla människoskelett.

Professor David Gaunt från Södertörns Högskola är just nu i Turkiet för att undersöka graven. Den turkiska myndigheten som ansvarar för massgraven var, i början, ovillig att tillåta David Gaunt besöka gravplatsen. Först efter att fallet uppmärksammats i media och i Sveriges riksdag tvingades den turkiska myndigheten att tillåta ett officiellt besök till graven.

De turkiska myndigheternas agerande, i detta fall, liknar en brottslings som tagits på bar gärning och försöker ändå att rensa undan spåren efter sig. När de turkiska myndigheterna tvingades öppna graven för en oberoende utredning, bestämde man sig också för att trolla bort alla skelett från platsen.
Enligt byborna och borgmästaren som hittade gravplatsen har det, den senaste tiden, pågått ett febrilt arbete i och kring gravplatsen. Enligt uppgifter från byborna har de turkiska myndigheterna fört bort alla benrester för att radera alla spår.