På flera håll i landet firades beslutet om erkännandet av folkmordet. Assyrier möttes i sina föreningslokaler och var uppe till sent på småtimmarna. Fest har anordnats, man har uppvaktat riksdagsledamöter och en restaurang valde att bjuda alla sina lunchgäster på mat.

Efter riksdagens beslut i torsdags den 11 mars firades tillfället på många håll i Sverige. Spontana fester anordnades i Norsborg och Södertälje. Annelie Enochsson (kd) möttes med blommor på perrongen vid hemkomsten från riksdagen.

 Igår samlade också Assyriska Föreningen i Västra Frölunda sina krafter för att hylla riksdagsmännen Annelie Enochsson (kd), Hans Linde (v) och Claes-Göran Brandin (s). 

I Norrköping firades det på ett speciellt sätt. Här bjöd en restaurang sina lunchgäster på gratis mat. 

Ninos George Golo, som driver restaurangen S:t George ägnade hela fredagens förmiddag till att dela ut gratis Lunch till alla som kom och åt på S:tGeorge.

– Efter riksdagens beslut ville hedra minnet av min farfar, Gallika Golo,  en av få som överlevde Seyfo. Beslutet betyder också att våra förfäders själar nu kan få lugn och ro, säger Golo.