Assyriska ungdoms- och studentförbundet Khoyada fyllde 22 år. Ashur Minas från Sverige deltog i firandet på plats i Assyrien.

Assyriska ungdoms- och studenförbundet Khoyada samlar tusentals ungdomar och studenter. Förbundet är det tredje största i sitt slag i Irak. Under helgen firade Khoyada sitt 22 års jubileum i staden Nohadra i assyriska Irak. Över två hundra delegater från olika delar av Irak var närvarande för att fira och välja en ny styrelse. 

Ashur Minas från Södertälje var inbjuden som hedersgäst och representerade assyriska ungdomarna i Sverige genom sitt deltagande. 

– Det var ett välordnat event som imponerade på mig, Khoyada är ett välorganiserat förbund med en imponerande verksamhet med bland annat internationella utbyten, säger han till hujada.com och fortsätter: ”Jag upplevde att ungdomarna har hopp om framtiden och om en starkare assyrisk närvaro i Assyrien. Jag hoppas att kontakterna mellan Khoyada och assyriska ungdomsorganisationer i Sverige fortsätter stärkas framöver.”

Ashur Minas höll ett tal på assyriska under öppningsceremonin där han betonade vikten av att fortsätta arbetet för en bättre framtid för det assyriska folket.