Assyriska FF fick återvända hem till Södertälje utan poäng vid Ceyhun Eris avskedsmatch. Sundsvall hade lärt sig läxan från förra veckans förlust på Södertälje Fotbollsarena, spelade nu offensivare fotboll och fick utdelning.

Även under lördagens drabbning så spelade AFF i sitt svarta matchställ för att hedra sin förlorade lagkamrat Eddie Moussa. Laget inledde också den första matchen sedan Superettan nått halvtid på ett bra sätt.

Det var nämligen en liten men hängiven skara assyrier, företrädelsevis medlemmar i Zelge Fans, som tagit sig ända till Norrporten arena i Sundsvall som fick se sitt lag ta ledningen i den första halvlek. Det var kapten Marklund som i den 23:e minuten på passning från Haris Laitinen skickade in bollen i hemmalagets målnät.

Dessvärre lyckades hemmalaget kvittera innan halvlek för att sedan också ta ledningen i andra halvlek. Sundsvalls taktik att flytta upp en spelare som offensiv mittfältare lyckades och resulterade i att de hade fler i Assyriskas straffområde. Spänningen punkterades i den 88:e matchminuten när unge inhopparen Emil Forsberg i Sundsvall lyckades göra mål efter att ha fått bollen genom ett inkast. Med det fastställdes också slutresultatet till 3-1.

Vinst ena veckan och förlust andra veckan mellan samma lag, så är det i årets riktigt jämna upplaga av Superettan. Det kan heller inte ha undgått någon att Assyriska FF går igenom en tung period för tillfället. I och med lördagens match så har också Ceyhun Eris spelat sin sista match i Assyriskas matchtröja, i vart fall för i år. Nu är det upp till resten av Norlings mannar att kämpa sig upp från tabellmitten.