Svenska kyrkan har lanserat en kampanj för att bekämpa hungern i världen. Bland annat ska en rad föremål auktioneras ut till förmån för arbetet med att utrota hungern. Assyriska FF tillhör de som är med och bidrar till kampanjen.

Aldrig förr har vi varit så rika i världen, ändå dör 16 000 barn varje dag till följd av hunger. Så kan vi inte ha det. Den 6 mars drog vi igång fastekampanjen. Nu gör vi ALLT för att utrota hungern. Var med du också, så gör vi det tillsammans!

Så berättar svenska kyrkan om syftet bakom Fastekampanjen som pågår mellan 6 mars och 17 april 2011. Inom ramen för kampanjen auktioneras en rad föremål ut för att samla in pengar till kampen mot hungern. Ärkebiskop Anders Wejryd auktionerar ut sin teservis, två småflickor auktionerar ut en leksaksbondgård och trubaduren HP Burman auktionerar ut sin Brownsville New York cherry red flake elgitarr.

Fotbollsklubben Assyriska FF i Södertälje tillhör dem som är med och bidrar till kampanjen. På nätauktionshemsidan Tradera har klubben i samarbete med Svenska kyrkan lagt ut en matchtröja signerad av spelarna i A-laget. Pengarna från försäljningen går direkt till Svenska kyrkans arbete mot hunger i världen. För att marknadsföra kampanjen har bland annat en reklamfilm gjorts hos AFF. Den visas i dagarna i TV och på nätet.

Vill man vara med och bjuda på den signerade matchtröjan från Assyriska så gör man det på Tradera. På morgonen den 4 april avslutas auktionen.