Assyriska FF avslutade säsongen med att inför hemmapubliken ta en 3-1 seger mot Ängelholm FF. Med det resultatet landar laget på en hedrande fjärdeplats i årets upplaga av Superettan.

Att Assyriska FF spelar i Superettan nästa år stod klart redan innan matchstart. Det bidrog till en avslappnad stämning på både fotbollsplanen och läktaren. Det var egentligen inget snack om vilket som var det bättre av de två lagen. Assyriska dominerade den sista matchen för säsongen och hade inga större svårigheter med att besegra gästande Ängelholm.

Det rödvita lagets kapten, Göran ”Ashur” Marklund, har varit en nyckelspelare under hela säsongen. Hans rutin och skicklighet på planen har varit oumbärlig för AFF och det var också han som såg till att ge hemmalaget två mål mot gästande Ängelholm. Därmed plockar han hem titeln som lagets främste målskytt i år, hela tio stycken har det blivit.

Magnus Bahne har återvänt till Finland för att avsluta karriären i sitt hemland. Lagets andramålvakt, den 22 år unga Kristoffer ”Koffe” Hedlund, som är en egen produkt från Assyriskas ungdomsverksamhet fick ta över uppgiften att vakta den rödvita målburen.

En härlig matchminut var när hemmamålvakten sattes på prov vid en straffspark. ”Koffe” räddar straffen och ställer sig upp som frälst och skriker ut sin glädje medan bollen rensas bort av försvararna. Naturligtvis var räddningen en skön kick för den unge målvakten i en av hans första matcher i A-lagströjan.

Rensningen leder till att ett kontringsanfall skapas och hänger på gör Marco Kotilainen som också han drar sitt strå till vinststacken genom att trycka till bollen ordentligt med ett dunderskott som går rätt upp i nättaket.

Efter slutsignalen samlades AFF-spelarna för den klassiska segerkullerbyttan och supporterföreningen Zelge Fans tog med sig trumman ända in till omklädningsrummet där man hyllade laget. Allt som allt var det en härlig avslutning på säsongens sista match.