Trots att säsongen slutade i moll för Assyriska, finns det något positivt att vara stolt över. Efter att ha strömmat till fotbollsarenorna, verkar publiken ha blivit mätta på fotbollen. Assyriska är ett av få lag som bryter mönstret och ökar sitt publiksnitt för andra året i rad.

2007 var verkligen fotbollens år. Allsvenskan nådde sitt högsta publiksnitt på fyrtiotvå år och publiken ökade på alla nivåer. I år har såväl Allsvenskan som Superettan och Damallsvenskan upplevt en rekyl och har minskat sina publiksnitt. Övriga serier har i stort sett behållit nivån från ifjol.

AIK är det stora publiklaget i fotboll även i år, även om laget har minskat sitt publiksnitt från toppnoteringen 2006 då man hade hela 21.434 till årets mer beskedliga 15.535. Trots att AIK står i en klass för sig har man ändå tappat mer än 6000 åskådare i snitt.

Antalet lag som drar över 10.000 i snitt minskade från sju till fem denna säsong. Om man dessutom tittar på samtliga topp-15 lag i publikligan, hör alla till Allsvenskan. Utom Assyriska.

Assyriska bryter mönstret och tar sig förbi det sextonde allsvenska laget Trelleborg. Assyriska har stadigt ökat sitt publiksnitt de två senaste åren, och det bör inte minska nästa år heller med tanke på derbyt och att det klassiska laget Norrköping åkte ner till Superettan.

På damsidan gick Linköping om Umeå IK som främsta publiklag med ett snitt på hela 1.983. Ett snitt som är bättre än många herrlag i Superettan och div.1. Totalt når trettiofem lag i förbundsserierna över tusen i snitt, vilket är fyra färre än säsongen 2007.

Publiksiffror i förbundsserierna 2008