I försäsongens sjunde träningsmatch kunde ett hastigt komponerat Assyriska slå Västerås med 4-1. Mattias Genc hamnade återigen i målprotokollet med två mål denna kväll.

Skador och ett pressat spelschema mat två matcher på fem dagar tvingar Rikard Norling till stora förändringar i laguttagningen. Mot Västerås spelade endast två spelare, Dennis Östlundh och Gustav Segerström, på sina ordinarie platser. Den sistnämnde tvingades dock byta redan efter 20 minuters spel.

I backlinjen fick återigen anfallaren Mikael Thorstensson vikariera på mittbackspositionen och Gabriel Rhawi testade som vänsterback. På mitten valde Norling att starta med George Makdessi som vänsterytter, Dennis Östlundh och Mohammed Mbye som innemittfältare och Marco Kotilainen på högerkanten. På topp spelade Mattias Genc och blott 16-årige Mattias Ishak. I mål stod lovande Anton Olofsson.

På bänken satt alltså spelare som Göran Marklund, Eddie Moussa, Andi Toompuu, Nahir Besara och Magnus Bahne. Så man kan lätt konstatera att tränare Norling hade en tanke på lördagens match mot finska TPS Åbo. Därför var det tänkt att många spelare skulle få visa upp sig, dock var det inte många som tog chansen.

Matchen mot Västerås var långt ifrån någon underhållande tillställning. Inget av lagen verkade vara på tårna, det slarvades mycket i samtliga lagdelar, med undantag för målvakt Olofsson. Det var med andra ord en typisk försäsongsmatch, där linjerna i spelet var ganska obefintliga.

Trots detta är det ändå starkt att gå till halvtidsvila med en två-målsledning, båda gjorda av Mattias Genc. Genc är nu uppe på fem mål på försäsongen, vilket bådar gått för Assyriskas anfallsbesättning. Nahri Besara ligger på andra plats med fyra strutar.

Andra halvlek höjdes tempot en aning och Assyriska hade full kontroll på matchen. I 63:e minuten hade Genc chansen att göra ett äkta hat-trick när domaren blåste sin visselpipa och pekade på straffpunkten, efter att Kotilainen fällts i straffområdet. Tyvärr fanns det ingen större skärpa i Gencs bössa från 11-meterspunkten. Lyckligtvis fanns en vaken Mbye på plats för att stöta in returen.

Nahir Besara fick hoppa in sista kvarten då resultattavlan visade på 3-1 efter en Västeråsreducering av Patrik Grönvall. Besara fick ändå nöjet att stänga matchen med två minuter kvar av matchen. En påpasslig Haris Laitinen serverade Besara, som distinkt satte bollen i nätmaskorna till 4-1.

Nu återstår endast tre träningsmatcher innan Assyriska premiärspelar på bortaplan mot Trollhättan 11 april.