För att säkra kvalplatsen till Allsvenskan behövde Assyriska FF avsluta matchen mot Jönköpings Södra IF med åtminstone oavghort resultat. I en dramatisk match som hade allt tog AFF med result

Regnet tidigare under dagen gjorde gräset på Stadsparksvallen i Jönköping svårspelat. Trots det bjöds det på oerhört bra fotboll i en match som inte var något för de med svagt hjärta. Jönköping hade egentligen inte mycket att spela för. De varken krigade om placeringarna i botten eller toppen av tabellen, ändå bjöd de på tufft motstånd.

Kvittering efter kvittering
Tre gånger tog hemmalaget ledningen. Tre gånger så svarade AFF med att kvittera. Efter Jönköpings inledande mål nickade Eddie Moussa i en bökig situation i Jönköpings straffområde fräckt in kvitteringsmålet. När Jönköping satte sitt andra mål för dagen så replikerade Moussa med att, på en skarv från inhopparen Xhevdet Lumnica, lobba över målvakten och näta.

Efter det att Jönköping gjort 3-2 målet höll det rödvita lagets publik andan. Då klev The X-man Lumnica fram. Mot slutet av matchen fick han med sig bollen och valde att skjuta från sin position strax utanför straffområdet. Skottet passerade med en gnutta tur både Jönköpings försvar och målvakt. När bollen korsade mållinjen visste lyckan på Assyriskas överfulla läktare inga gränser. Då slutsignalen ljöd sprang både spelare och lagledning till fansen för att fira kvalplatsen. 
Supportermatchen
På fotbollsplanen må det ha varit en jämn match, men på läktarna var det en annan historia. Det förtjänar att nämnas att det råder ett särskilt kärleksförhållande mellan AFF och dess supportrar. Alltid när AFF spelar så är fansen där med sitt stöd. Zelge Fans fanns på plats och uppmärksammade laget redan när det kom ut från spelarhotellet på stan. Assyrier från hela Sverige slöt sedan upp och hejade fram sitt favoritlag. 

Jönköpingsklacken hade egentligen aldrig något att sätta emot när flera generationer AFF-fans sjöng för full hals. Särskilt påfallande blev skillnaderna när det var dags för tifo. Medan AFF-läktaren fylldes av assyriska flaggor så skymtades en ensam irländsk (!) flagga hos hemmalagets publik. 

Kvalfest
På den efterföljande festen, anordnad av Turabdinföreningen i Jönköping, betonade Dennis Östlundh ödmjukt att inget än så länge hade åstadkommits. De två viktigaste matcherna, kvalmatcherna, ligger framför laget.

– Det är vi som ska till Allsvenskan, blev fansens svar.

Seriespelet är för AFF:s del i och med lördagens match avklarat, nu gäller det för AFF att gå distansen ut. Kvalet till Allsvenskan börjar på hemmaplan den 4 november, med returmöte fyra dagar senare. Vilka som väntar där återstår att se, just nu slåss Örgryte, Djurgården och Hammarby om platsen.