Assyriska FF:s officiella supporterklubb heter Zelge Fans och bildades 1993. Nu vill AFF supportrar i Jönköping bilda en egen supporterklubb – Zelgesöder – som blir AFF:s första supporterklubb i Jönköping.

– Vi ska närvara på alla matcher i södra Sverige och visa vår support till spelarna. Intresset har funnits länge och nu tar vi tag i det, säger Iskander Shamoun, en av anordnarna.

Nästa lördag blir det möte på Assyriska Turabdin föreningen i Jönköping där beslut ska fattas. Samordnare är Assyriska Turabdin föreningen tillsammans med Babylon föreningen i Jönköping.

– Vi har varit på några skolor i kommunen där intresset finns och informerat lite. Inköp av supporterartiklar och samarbete med bussar är på gång.

Zelge betyder solstrålar och hänvisar till klubbmärkets och den assyriska flaggans solstrålar. Zelge Fans var bland en av de första supporterklubbarna i Sverige som var aktiva i bildandet av ”Svenska Supporterkommittén”. Det innebar att medlemmar ur supporterklubben åkte runt i landet som representanter för Assyriska och arbetade aktivt mot läktarvåld och kravaller genom sitt samarbete med supporterpolisen och Svenska Fotbollförbundet.